MENÜ GERİ

COP28 UAE Çıktıkları Üzerine  “Türkiye İçin” İklim Değişikliği Değerlendirme Buluşması Sonuç Bildirisi Yayınlandı

COP28 UAE Çıktıkları Üzerine “Türkiye İçin” İklim Değişikliği Değerlendirme Buluşması Sonuç Bildirisi Yayınlandı

COP28 UAE Çıktıkları Üzerine “Türkiye İçin” İklim Değişikliği Değerlendirme Buluşması Sonuç Bildirisi Yayınlandı. Exclusive sponsor olarak yer aldığımız buluşmada Yönetim Kurulu Başkanımız Alkan Canbay su kaynaklarımızı koruma noktasına dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Alkan Canbay su yönetimi ve arıtma konularında Türkiye'nin durumunu ele aldığı konuşmasında; Müsilaj sorununun nedenlerine ve suyun önemine değindi. Su kaynaklarının korunması ve suyun sürdürülebilir kullanımı üzerine görüşlerini paylaştı. ​ “İklim değişikliği, artan talep, yanlış uygulamalar gibi sebeplerden ötürü su kaynaklarımızın geleceği tehlikede. Su, dünyadaki tüm canlılar için hayati bir kaynak. Su kaynakları üzerinde yaşanan uluslararası gerilimlerin ciddiyetini dünyanın pek çok yerinde görmek mümkün. ​ Türkiye su kaynakları konusunda zengin bir ülke değil. Mevcut su kaynaklarımızın yönetiminde ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. Su arıtma teknolojilerinin ve yönetim politikalarının bu noktadaki önemi büyük. Atık su arıtımı ve geri kazanımı su kaynaklarımızı korumada büyük rol oynuyor” ifadeleriyle su ve su yönetim politikalarının altını çizdi.

COP28 UAE Çıktıkları Üzerine “Türkiye İçin” İklim Değişikliği Değerlendirme Buluşması

Exclusive sponsor olarak yer aldığımız buluşmada Yönetim Kurulu Başkanımız Alkan Canbay su kaynaklarımızı koruma noktasına dikkat çekti.